Waar u op moet letten bij wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen zijn een fundamenteel item in vrijwel elke zorgomgeving.

Ze beschermen niet alleen patiënten en zorgverleners tegen direct contact met mogelijk schadelijke microben, ze helpen ook om een maatstaf te stellen voor goede zorg en hygiëne in de medische industrie. Dit maakt ze een must-have voor elke faciliteit. Maar net zoals er veel verschillende soorten wegwerphandschoenen zijn, zijn er ook veel verschillende plaatsen om ze te kopen.

Een voor de hand liggende plaats om wegwerphandschoenen te kopen, is bij de plaatselijke apotheek. Of u nu een antibioticabehandeling of een aftermarket-pijnstiller nodig heeft, u kunt waarschijnlijk vinden wat u nodig heeft in de winkel die deze merken verkoopt. Voor meer ernstige medische problemen kunt u echter online op zoek gaan naar apparatuur met een hoog risico. Enkele van de meest voorkomende online leveranciers van medische handschoenen zijn Biolet, Gynadril, iMed-Effex, Kalo Medical, Medi + Shades en Smartchem.

Als het gaat om after-market wegwerphandschoenen, is een goede plek om te beginnen waarschijnlijk uw plaatselijke ziekenhuis. Hoewel sommige ziekenhuizen de verkoop van dit soort producten verbieden, staan andere het juist toe als onderdeel van hun arbeidsvoorwaardenpakket. Verschillende ziekenhuizen hebben verschillende beleidsregels met betrekking tot de verkoop en distributie van deze producten, dus zorg ervoor dat u rondkijkt voordat u beslist welk merk het beste bij u past. De volgende zijn enkele van de verschillende beschikbare typen:

Er zijn twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van barrièrebescherming met wegwerphandschoenen: elasticiteit en treksterkte.

Elasticiteit verwijst naar hoe strak de handschoen kan passen. Een hogere elasticiteit betekent een hogere mate van bescherming, maar het betekent ook dat de handschoen sneller zal scheuren. Treksterkte verwijst naar de kracht die de stof kan weerstaan voor het rippen. Een hogere treksterkte betekent dat een handschoen minder snel scheurt of scheurt en een betere barrièrebescherming heeft tegen snijwonden, krassen en groeven.

Hoewel sommige mensen deze veiligheidsuitrusting niet als een noodzaak beschouwen, weten degenen die invasieve operaties uitvoeren dat ze een integraal onderdeel vormen van de bescherming van de handen van de patiënt tijdens procedures. Met chirurgische handschoenen die voldoen aan de FDA-vereisten of deze overtreffen, kunnen patiënten erop vertrouwen dat hun handen tijdens de procedure beschermd blijven. Enkele van de meest populaire opties zijn Biocare-wegwerphandschoenen, Gore-Tex, Sharp Steri-strips en Studicone.

Als u kijkt naar het comfort van wegwerphandschoenen, moet u met een paar dingen rekening houden. De eerste is behendigheid. Hoe goed een handschoen kleine voorwerpen kan manipuleren, is belangrijk omdat ze kunnen worden gebruikt voor nauwkeurige handchirurgie. De tweede is comfort. Een hoogwaardige medische handschoen moet de drager tijdens het dragen veel comfort bieden. Ten slotte is de dikte van de huid een belangrijke factor bij het kiezen van het beste type wegwerphandschoen.

 

 

Klik om meer te lezen: Clean Product